Montessorischool Waalsdorp, Den Haag

Beschrijving
Dit project betreft de vervangende nieuwbouw van een Montessorischool met gymnastiekzaal en buitenschoolse opvang in Den Haag. Het schoolgebouw bestaat uit twee bouwlagen met daarin twaalf groepslokalen, een peuterspeelzaal, gymzaal, aula en een buitenschoolse opvang.

De Montessori onderwijsvisie vraagt om een andere gebouwindeling dan een traditionele school. De hoofdopzet wordt gevormd door drie bouwdelen die elk een eigen domein vormen met eigen entree. De onderbouw ligt op de begane grond en de midden- en bovenbouw aan weerszijden van de sporthal op de verdieping. De BSO, het speellokaal, het technieklokaal en de keuken liggen bij elkaar op de begane grond naast de hoofdentree. In het hart van het gebouw bevindt zich de aula. Een brede multifunctionele verbindingsstraat verbindt al deze functies.

De gevel is gemaakt van metselwerk met een sterke profilering, een bijzonder verband en een afwijkend steenformaat. Op de kopse kant markeren opvallende verticale ribben de hoofdentree. De kozijnen zijn gemaakt van geanodiseerd bronskleurig aluminium met een bijzondere diepe negge detaillering. De zonwering is weggewerkt achter het metselwerk.

Informatie

Projectadres, plaats:Utenbroekestraat 6 te Den Haag
Vloeroppervlakte:2500 m2 b.v.o.
Aanneemsom:Ca. 3.000.000,-
Oplevering:April 2014
Architect:De Zwarte Hond Architecten, Rotterdam
Opdrachtgever:Vereniging Montessorischool Waalsdorp

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close