Nieuw kantoor voor Bouwonderneming Stout en Herkon in Sliedrecht

Bouwonderneming Stout is in januari gestart met de nieuwbouw van haar eigen nieuwe kantoor op het Stationspark II in Sliedrecht. Vanaf begin 2022 zal Stout samen met zusterbedrijf Herkon intrek nemen in het hypermoderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15.

Stout en Herkon – beiden onderdeel van de Van Herk Groep – zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor werd het huidige pand aan de Kade in Hardinxveld-Giessendam te klein. Tel daarbij de ambitie om als ontwikkelende bouwer steeds vroeger in het ontwerp- en ontwikkeltraject betrokken te raken, dat resulteert in meer opdrachten en vraagt om meer werkruimte.

De organisatie is klaar voor de volgende stap. Een nieuw ruim en modern pand hoort hierbij. Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op een eigen kavel op het representatieve Stationspark II in Sliedrecht, centraal gelegen tegenover het NS station.

Ad van Herk directeur/eigenaar Van Herk Groep: “Onze missie luidt ‘Mensen voor Gebouwen’ wat betekent dat we bij de bouwopgaven die we aangaan, altijd de eindgebruiker in het vizier hebben. Dat doen we bij de nieuwbouw van ons eigen huisvesting natuurlijk ook, zo creëren we een prettig gebouw voor onze mensen, dat helemaal voldoet aan de eisen van nu en klaar is voor de toekomst”.

Het ontwerp
Architectenbureau RoosRos architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe huisvesting. Het nieuwe kantoor laat zich omschrijven als een luchtig en zwevend gebouw met drie lagen. De onderlaag is terugliggend. Hierdoor ontstaan grote overstekken, wat de architectuur van het gebouw versterkt en karakteriseert. Het pand ademt een paviljoenachtige sfeer, is lekker licht en heeft een transparante uitstraling. Grote vides en glasgevels laten het daglicht doordringen tot diep in het gebouw. Het wordt een duurzaam kantoor met energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Architect Sander Ros: “Wij zijn trots dat wij voor Stout en Herkon de nieuwbouw mogen ontwerpen. Het gebouw is gezond door de inzet op licht, lucht, ruimte en levend groen; en door de open structuur ook heel toekomstgericht.”

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close