Stout presenteert plan VOLT voor transformatie Regiokantoor aan de Noordendijk, Dordrecht

Dinsdag 10 april 2018 organiseerde de Gemeente Dordrecht een informatiemarkt over de verschillende plannen voor het zuidelijk deel van de Stadswerven. Tijdens de druk bezochte bijeenkomst in bioscoop Kinepolis heeft Bouwonderneming Stout de eerste plannen voor het project VOLT gepresenteerd. VOLT is de nieuwe naam voor het voormalig Regiokantoor gelegen aan de Noordendijk.

Stout gaat het oude leegstaande kantoorgebouw transformeren tot een modern en levendig appartementencomplex, met onder andere 60 huurappartementen in verschillende groottes. Op het dak komen er een aantal dakappartementen met een fantastisch uitzicht over de stad en het Wantij.

Op de begane grond is ruimte voor cultuur en werken. Hier gaat de Regenboogschool – nu nog gevestigd aan de Noordendijk 264 – haar intrek nemen, samen met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van de SDK Kinderopvang. De voormalige kantine van het gebouw wordt getransformeerd tot commerciële ruimte.

Schaap & Sturm Architecten is verantwoordelijk voor het open en transparante ontwerp van het nieuwe woon-werkgebouw. VOLT wordt een duurzaam en open gebouw, met veel glas en brengt zo nieuwe energie in het oude Regiokantoor. Bouwonderneming Stout werkt op dit moment nog druk aan de verdere uitwerking van het ontwerp. Geïnteresseerden die op de hoogte gehouden willen worden van de voortgang van de ontwikkeling van het plan kunnen zich aanmelden via de website www.woneninvolt.nl

 
Artist impressie van VOLT gezien v.a. de Noordendijk

Film gemaakt t.g.v. de Informatiemarkt door Gemeente Dordrecht met alle plannen en initiatieven voor Stadswerven Zuid.