Duurzaam gerenoveerd schoolgebouw CBS Het Waterschip in Rotterdam-Pernis opgeleverd

waterschip-7-12-2016-4

Een mooi Sinterklaascadeau voor CBS Het Waterschip aan de Burgemeester Beyenstraat in Pernis. In de koude dinsdagochtend van 6 december is het duurzaam gerenoveerde schoolgebouw opgeleverd. De renovatie is onderdeel van het plan van gemeente Rotterdam om de voorzieningen in Pernis toekomstbestendig te maken. Het Waterschip is nu als eerste aangepakt.

Tijdens de zomervakantie is door Bouwonderneming Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam hard gewerkt aan de renovatie van de school. Zo zijn de binnen- en buitenkant van het schoolgebouw aangepakt en heeft het een frisse uitstraling gekregen. Met nieuwe isolatie en een verwarmings- en ventilatie-installatie heeft Het Waterschip ook een gezonder binnenklimaat. De school kan nu de komende twintig jaar energiezuiniger en duurzamer in gaan.

Na de zomervakantie zijn in het schoolgebouw de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Met de oplevering van dinsdag 6 december hebben Het Waterschip, gemeente, stichting PCBO en Stout, de renovatiewerkzaamheden aan het schoolgebouw afgerond. Voor de school zelf is de klus hiermee nog niet klaar. Stichting PCBO gaat de komende kerstvakantie nog een groot deel van de vloerbedekking vervangen. Tot slot wordt volgend jaar ook het schoolplein aangepakt. De school, stichting PCBO en de gemeente gaan de plannen hiervoor samen nog verder uitwerken.